Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Povodom članka objavljenog u Dnevnom Avazu 1. juna pod naslovom "Šleperi pomoći iz Engleske, pola miliona dolara iz Australije", želimo ukazati da se autorima izvještaja, tj novinarima Avaza, potkrala greška da je AUBHA (Australska unija bh. asocijacija) prikupila 500.000 američkih dolara za pomoć žrtvama poplava u Bosni i Hercegovini. (link http://www.avaz.ba/vijesti/teme/sleperi-pomoci-iz-engleske-pola-miliona-dolara-iz-australije )

AUBHA je, naime, do kraja maja prikupila oko 50.000 AUD, o čemu je "Dnevni Avaz" izvjestio u tekstu od 30.05. pod naslovom "Pomoć Bosni i Hercegovini iz Australije" (link http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/pomoc-bosni-i-hercegovini-iz-australije ).

AUBHA je u međuvremenu skupila dodatnih 20.000 AUD, te ukupan iznos koji je AUBHA do sada prikupila iznosi preko 70.000 AUD. Akcija još traje i u narednim danima ćemo objaviti stanje o skupljenom i poslanom novcu.

Nažalost, određeni pojedinci u Australiji po društvenim mrežama direktno optužuju AUBHA, a indirektno i "Dnevni Avaz", za manipulacije po pitanju prikupljene pomoći za žrtve poplava u Bosni i Hercegovini i time žele da umanje značaj ove humanitarne akcije.

Iako je u svjetlu ovih činjenica jasno da je u tekstu od 1. 6. 2014. došlo do nenamjerne greške, objavljujemo ovu ispravku radi tačnog informisanja javnosti i otklanjanja bilo kakvih sumnji o zloupotrebi humanitarne pomoći od strane Australske unije bh. acocijacija.

Na kraju, zahvaljujemo se osobama koje su nam skrenule pažnju na ovu netačnu informaciju.

 

AUBHA je također poslala poruku uredniku Avaza i zatražila ispravku.

 

U ime AUBHA: Sead Omerović, Safet Alispahić i Almir Alispahić

3. juni 2014.

 

Statistika

Articles View Hits
940325

Broj posjetilaca

Ove sedmice496
Ovog mjeseca12547

Trenutni broj posjetilaca

6
Online