Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Safet-MangicO aktivnostima bh. zajednice u Zapadnoj Australiji gospodin Safet Mangić, sekretar Australsko bosanskohercegovačkog kulturno rekreacionog Centra Perth, pripremio je zanimljiv video izvještaj.

U priloženom linku vidi se dio atmosfere sa proslave 20. godišnjice postojanja BH Centra u Perthu održane 31. maja 2014. godine (link https://www.youtube.com/watch?v=1XftqCb25k4).

Zabavi je prisustvovalo oko 500 gostiju, uključujući i djecu. Kako je predsjednik zajednice g Muhamed Merdjanić najavio, okupljanje je organizovano da se obilježi prvih dvadeset godina postojanja bh. zajednice u Perthu i da se oda priznanje onima koji su radili na renovaciji BH Centra u 2013. i 2014. godini. BH Centar je obezbijedio da sva hrana i piće na zabavi bude apsolutno besplatno za sve goste te večeri.

Takodje, na zabavi su se prikupljale donacije za žrtve katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini, i BH Centar je do ponedjeljaka 2. juna 2014. godine skupio ukupno $13,405. Ovom prilikom podsjećamo da je prošle godine BH Centar poslao pomoć za bolnicu u Bihaću nastradalu od požara u iznosu od $6,350.

 

Poseban gost na zabavi je bio g. Luke Simpkins MP (Federal Member for Cowan), osvjedočeni prijatelj bh. zajednice, koji je takodje priložio donaciju za poplavljena područja u BiH.

 

Noć je protekla u prijatnoj atmosferi, svi gosti su se lijepo zabavljali i s ponosom isticali ljepotu Centra, svakako jednog od najvrijednijih objekata koje posjeduje bh. dijaspora u Australiji.

 

Od ostalih aktivnosti bi izdvojili uspješnu sezonu našeg nogometnog kluba BB United koji se nakon 6. kola nalazi na visokom četvrtom mjestu Premijer lige Zapadne Australije.

 

Safet Mangić

2. juni 2014.g.

Perth, Western Australia


Statistika

Articles View Hits
976033

Broj posjetilaca

Ove sedmice1568
Ovog mjeseca10953

Trenutni broj posjetilaca

14
Online