Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Sydney31may14-4$20,106 collected for flood victims in Bosnia and Herzegvoina. Detailed fundraising report from Sydney is attached at the end of this article.

 

Nakon potresnih slika i vijesti iz Bosne i Hercegovine o najvećoj prirodnoj katastrofi i bh. zajednica u Sydneyu se odmah uključila u prikupljanje pomoći.

 

Prva humanitarna akcija održana je 17. maja na zabavi FC Bossy Liverpool u ABHKC Leppington. Skupljanje donacija je nastavljeno na utakmicama FC Gazy Lansvale i Bossy Liverpool, kao i u prostorijama ova dva kluba.

Koordinaciono tijelo bh organizacija i klubova u NSW održalo je završnu manifestaciju u subotu 31. maja u ABHKC Leppingtonu.

 

Kompletan prihod u iznosu od $20,106 je uplaćen u zajednički fond AUBHA a zatim poslan kao humanitarna pomoć u Bosnu i Hercegovinu o čemu ćemo uskoro obavijestiti javnost.

 

U ime svih organizacija u Sydneyu, kao i u ime Australske unije BH asocijacija (AUBHA) upućujemo najiskrenije riječi zahvalnosti svim donatorima i volonterima koji su pomogli da dodje do realizacije ove akcije.

 

Spisak svih donacija je u prilogu (pfd file). (Download a complete list with all donors)

 

Sydney31may14-1

 

Sydney31may14-2 

 

Safet Alispahić

Sekretar AUBHA 

 

 

 

Statistika

Articles View Hits
989476

Broj posjetilaca

Ove sedmice201
Ovog mjeseca13884

Trenutni broj posjetilaca

18
Online