Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

U organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, u Sarajevu će od 6. do 8. juna ove godine biti održan 7. kongres dijaspore Bosne i Hercegovine čiji su pokrovitelji predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ovaj, najveći skup bosanskohercegovačkih državljana koji žive izvan granica svoje domovine bit će održan u Zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine a zvanično otvaranje Kongresa predvidjeno je za petak 6. juna 2014. godine u 16 sati.

Osnovne teme Kongresa su:

-Ulaganje u Bosnu i Hercegovinu: Izazovi i mogućnosti

-Iseljeništvo i izbori u BiH 2014. godine

-Dopunsko obrazovanje djece građana BiH u svijetu na maternjem jeziku: Integracija ili asimilacija-

-Unapređenje saradnje bosanskohercegovačke dijaspore i nevladinog sektora u BiH

 

Naravno, posebna pažnja u kongresnim raspravama bit će posvećena nedavnoj humanitarnoj katastrofi u Bosni i Hercegovini koja je izazvana poplavama i odronima i traženju načina da se sanira ogromna šteta.

U radu Kongresa učestvovat će predstavnici svih članica SSDBiH, kao i ugledna imena iz javnog života bh. dijaspore. Kongresu će također prisustvovati brojni zvaničnici, predstavnici državnih organa BiH, dužnosnici OHR-a, akreditirani ambasadori u Bosni i Hercegovini i članovi nevladinih organizacija.

 

Program 7. Kongresa SSDBiH je u prilogu (pdf file).

 

S poštovanjem,

G.O. SSDBiH

predsjednik

Zaim Pašić

Statistika

Articles View Hits
877462

Broj posjetilaca

Ove sedmice1442
Ovog mjeseca3445

Trenutni broj posjetilaca

13
Online