Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

kojekoubih

Australska unija bh asocijacija (AUBHA) je nedavno dobila email iz Izdavačke kuće PLANJAX iz Tesnja o pripremi novog izdanja Ko je ko u BiH.

Poruku Muamere Planjac prenosimo u cjelosti i pozivamo bh. državljane u Australiji da podrže ovu inicijativu, te predlože osobe koje po njihovom mišljenju zaslužuju mjesto u novom izdanju.

 

 

Što je zapisano ostaje – što nije isčezne!

 

Izdavačko-grafička kuća PLANJAX Tešanj poslije dugih i opsežnih priprema krenula je krajem oktobra prošle godine sa realizacijom Biografskog leksikona KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI 2014-2018.

 

Riječ je o knjizi formata B4, obima oko 1000 strana u kojoj će se naći fotografije i biografije istaknutih žena i muškaraca iz svih oblasti ljudskog djelovanja (nauke, medicine, kulture, umjetnosti, ekonomije, privrede, politike, diplomatije, religije, medija, muzike, sporta,...) koja bi se trebala pojaviti iz štampe tokom mjeseca septembra ove godine i čije je prvo predstavljanje planirano na Franfurtskom sajmu knjiga – najvećoj svjetskoj izložbi.


Inače, u Redakciji i Izdavačkom savjetu su istaknuti enciklopedisti, leksikografi, profesori, doktori, akademici, pisci, novinari, diplomate, poduzetnici... (o svemu možete saznati više ako posjetite www.kojekoubih.ba, zatim na istoj stranici pogledate "Uvršteni u Biografski leksikon" i vidjet ćete koje su osobe do sada zastupljene).

Molimo Vas da naš e-mail proslijedite Vašim članovima, te oni koji se prepoznaju jave kako bismo ih uvrstili u  Biografski leksikon. Dovoljno će biti da nam na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. navedete ime i prezime ličnosti koju predlažete, njen e-mail ili telefon, a sve ostalo je naša briga.

 

Učinite ovo iz razloga što nam je valjda, zajednički cilj da u Biografskom leksikonu, kada izađe, imamo biografije svakog vrijednog čovjeka – bosanskog državljanina ili državljanku ma gdje se oni nalazili. Molimo, također, i Vas lično da sami procijenite kada je u pitanju slanje Vaše osobne biografije.
Mi sa svoje strane Vaše biografije i biografije predloženih ličnosti ničim ne uslovljavamo, dakle nemate nikakvih obaveza prema Izdavačko-grafičkoj kući Planjax, niti Planjax ima prema Vama.

 

Po izlasku knjige ako budete imali potrebu, moći ćete je poručiti na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kod exkluzivnog distributera, Knjižarske kuće PLANJAX KOMERC - knjižare PLANJAX SHOP.

U isčekivanju da Biografski leksikon KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI u najljepšem svijetlu ugleda svijetlost dana, srdačno Vas pozdravljamo želeći Vam dobro zdravlje i još bolje rezultate.

 

Sekretarica Redakcije

Muamera Planjac

 

 

Statistika

Articles View Hits
897882

Broj posjetilaca

Ove sedmice1042
Ovog mjeseca23917

Trenutni broj posjetilaca

11
Online