Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

DSC 4472U petak 14. marta 2014. član Parlamenta Viktorije, gospođa Inga Peulich posjetila je BH Centar Springvale.

Gospođa Peulich (rođena Došen) je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a u Australiju je došla kao 10-godišinja djevojčica krajem 60-ih godina prošlog vijeka. Dugo godina radila je kao profesorica engleskog jezika i psihologije u srednjoj školi, a od 1992. je član Parlamenta Viktorije gdje je bila uključena u rad mnogih komisija.

Zajedno sa još četiri poslanika predstavlja jugo-istočni dio Melbourna (Mount Waverley, Clayton, Noble Park, Dandenong, Narre Warren, Cranbourne, Mordialloc, Frankston) gdje je skoncentrisan veliki broj ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Više podataka o Ingi možete naći na web stranici Parlamenta Viktorije (link http://www.parliament.vic.gov.au/members/id/143 )

Samo dan prije dolaksa u BH Centar Inga je dobila novu ulogu u Vladi Viktorije. Naime, premijer Viktorije Denis Nepthine je u četvrtak 13. marta izdao saopštenje za medije u kome je izmedju ostalog naveo da je Inga postavljena za sekretara kabineta i da će pomagati ministru za multikulturne odnose i državljanstvo.

Link: http://www.premier.vic.gov.au/media-centre/media-releases/9378-premier-announces-a-new-cabinet-team-to-continue-building-a-better-victoria.html

 

U njenom prisustvu našao se i dr. Ali Khan, dugogodišnji prijatelj bh. zajednice. Nakon obilaska imanja i prostorija predstavnici BH Centra Springvale su upoznali goste o radu kluba i istovremeno iznijeli planove o daljem razvoju i mogućnosti finansiranja novih projekata od strane države.

S obzirom da se u petak veče održavala zabava za juniore, gosti su prešli u salu, te uz kafu, kolače i ćevape proveli prijatne trenutke sa djecom i roditeljima.

 

U znak podrške folkornoj grupi “Mladi biseri” Inga Peulich i dr. Khan su uručili ček u iznosu od 500 dolara. Naravno, predstavnici BH Centra su uzvratili u maniru dobrog domaćina i gostima predali prigodne poklone.

 

 DSC 4495   DSC 4506

 

Više slika sa prijema i zabave za juniore na stranici www.bhcentar.com.au

 

 

 

Statistika

Articles View Hits
897848

Broj posjetilaca

Ove sedmice981
Ovog mjeseca23856

Trenutni broj posjetilaca

10
Online