Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

AUBHA-logo-top

Odbor Australske unije bh. asocijacija poziva članove AUBHA na redovnu godišnju skupštinu koja će se održati 24. 11. 2017. godine u ambasadi Bosne i Hercegovine u Canberri sa početkom u 11 sati.

Rad Unije u protekle dvije godine biće predstavljen kroz izvještaje koordinatora, sekretara i blagajnika. Radi podsjećanja sastav sadašnjeg Odbora je sljedeći: Safet Alispahić, koordinator (Sydney), Aida Haverić, sekretar (Melbourne), Mehmedin Mustafić, blagajnik (Adelaide), Fahir Zečević, glasnogovornik (Sydney) i Safet Mandić, član (Perth).

S obzirom da je skupština izbornog karaktera, organizacije, klubovi i udruženja treba da odrede svoje predstavnike koji će učestovati u radu skupštine 24. novembra i biti veza izmedju Odbora AUBHA i samih udruženja u narednom dvogodišnjem periodu. Prijedloge usmjerene na unapredjenje rada AUBHA u konstitutivnom, organizacijskom i kadrovskom smislu možete uputiti Odboru i prije izborne skupštine.

 

Ambasador BiH u Australiji, NJ. E. Mirza Hajrić izrazio je punu podršku ovom skupu. “Osoblje ambasade i ja vam stojimo na raspolaganju. Kako bi Skupština prošla u što sadržajnijem tonu, predlažem da ispred svake organizacije razmislite o aktivnostima i idejama koje je moguće realizirati u narednom periodu, da to pripremite sa obrazloženjem i podijelite u ovom krugu.”

 

Safet Alispahić, koordinator AUBHA, posebno ističe “veliku odgovornost na članicama u sferi kadrovske politike, pa u tom smislu već sada možete razmišljati o izboru novog koordinatora, jer Statut ne dozvoljava dva uzastopna mandata. Osim toga, i druge članove Odbora treba predložiti, vodeći računa svakako o tome da se predlažu zaslužni, provjereni i odani članovi iz vaših organizacija za izbor koordinatora, sekretara, blagajnika, glasnogovornika i jednog člana, ukupno pet članova Odbora. Ako smatrate da Statut, pravni akt o organizovanju treba mijenjati, molimo vas da blagovremeno najavite potrebu za tim u formi kvalitetnih prijedloga.”

 

Dan državnosti Bosne i Hercegovine biće obilježen u Australiji

Nakon skupštine, u popodnevnim satima članovi AUBHA će prisustvovati svečanom prijemu u Ambasadi povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Dan kasnije, a po ranije utvrdjenom kalendaru, centralno obilježavanje Dana državnosti BiH u organizaciji bh. udruženja će se održati u Sydneyu u prostorijama ABHCA u Leppingtonu.

 

Za lakše koordiniranje u pripremi godišnje izborne skupštine dostavljamo vam email adrese: Safet Alispahić, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i Aida Haverić, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

12. 11. 2017.

 

Vijesti iz BiH

18 October 2019

Najnovije vijesti i analize iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, regiije i svijeta.

Statistika

Articles View Hits
721130

Broj posjetilaca

Ove sedmice4585
Ovog mjeseca21270

Trenutni broj posjetilaca

13
Online