Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Amdasador-Hajric-i-guvernerka-Novog-Zelanda

Ambasador Bosne i Hercegovine za Novi Zeland sa sjedištem u Canberri (Australija) Mirza Hajrić uručio je akreditivna pisma generalnoj guvernerki Novog Zelanda Dame Patsy Reddy, na svečanoj ceremoniji  6. septembra 2017. godine u Wellingtonu.

Tom je prilikom ambasador Hajrić prenio generalnoj guvernerki Novog Zelanda pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine i izrazio nadu da će veze između dvije zemlje u budućnosti biti još jače.

U razgovoru koji je uslijedio ambasador Hajrić informirao je generalnu guvernerku Patsy Reddy o velikim pomacima i napretku BiH na putu evropskih integracija. Ambasador Hajrić je istakao važnost uloge novozelandskih vojnika u mirovnoj operaciji UN-a u Bosni i Hercegovini.

Generalna guvernerka je zaželjela uspjeh Bosni i Hercegovini na njenom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Naglasila je da Novi Zeland i Bosna i Hercegovina dijele istu posvećenost zaštiti ljudskih prava i sloboda, te prepoznaju važnost uloge UN-a u očuvanju mira i sigurnosti u svijetu.

U tom kontekstu istakla je doprinos Bosne i Hercegovine tokom dvogodišnjeg sudjelovanja u radu Vijeća sigurnosti UN-a, kao i tokom učešća u mirovnim snagama UN-a u Istočnom Timoru.

http://bihembassy.org 

7. 9. 2017.

 

Statistika

Articles View Hits
989474

Broj posjetilaca

Ove sedmice182
Ovog mjeseca13865

Trenutni broj posjetilaca

15
Online