Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Veče Kurana i uručenje dekreta novom imamu Ismetu ef Purdiću.

Dzamija-bh-iz-NoblePark

Za Bošnjake iz Melbourna subota 5. avgusta 2017. će ostati u dugom sjećanju. Naime, u organizaciji Bosanskohercegovačke islamske zajednice u Noble Parku održano je Veče Kurana Časnog“ što je izazvalo ogroman interes pa je velika sala IZ Noble Park bila ispunjena do posljedneg mjesta.

U učenju Kur’ana učestvovali su imami islamskih zajednica Bošnjaka u Australiji, polaznici mekteba te imami iz turske i albanska džamije.

Mladi su takodje dali svoj doprinos uz prigodan izbor ilahija, kasida i recitala.

Glavni imam Islamskih bošnjačkih zajednica za Australij i član Sabora IZ u BiH prof Jasmin ef. Bekrić uručio je dekret Reisul-uleme Huseina ef. Kavazovića o postavljenju Ismet ef. Purdića za imama u dzematu Noble Park.

U svom obraćanju ef Purdić je pozvao džematlije da “budu dio dobra, ključ dobre promjene”.

Specijalni gost večeri bio je Ambasador Bosne i Hercegovine u Australiji, Njegova Ekselencija Mirza Hajrić, kome je ovo bila prva posjeta Melbournu nakon nedavnog stupanja na dužnost.

Na kraju sve pohvale organizatorima koji su doprijenili uspjehu ove manifestacije.

Izvještaji o aktivnostima džemata dostupni su na FB stranici BH Islamske zajednice Noble Park (link https://www.facebook.com/Bosnia-Herzegovina-Islamic-Society-Noble-Park-1077080442418338/ )

 

Statistika

Articles View Hits
989480

Broj posjetilaca

Ove sedmice246
Ovog mjeseca13929

Trenutni broj posjetilaca

14
Online