Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Svim državljanima Bosne i Hercegovine čestitamo Dan nezavisnosti, uz želju da sljedeći praznik dočekamo u boljim političkim i eknomskim prilikama u domovini.

Ovogodišnje obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine je potisnuto u drugi plan zbog nedavnih protesta i teške situacije u domovini. Ipak, članovi bh zajednice širom Australije će na dostojan način obilježiti ovaj značajan datum.

 

Glavna manifestacija će biti u Sidneju u prostorijama BH Centra u Leppingtonu (205 Bringelly Rd) u subotu 1. marta sa početkom u 19 sati. U programu će nastupiti djaci bosanske škole, folklorne sekcije, hor i naravno izvodjači sevdalinke. Ulaz je besplatan za sve posjetioce.

Pored predstavnika Ambasade BiH u Canberri, predvidjeno je da učešce uzmu i članovi Parlamenta Novog Južnog Velsa (New South Wales) a medju gostima će svakako biti i počasni konzul g. Chris May.

 

Osim u Sidneju, prigodne manifestacije će se održati i u drugim gradovima širom Australije. Npr. klubovi i udruženja će organizirati turnure u fudbalu, druženja, izlete i zabave.

 

Australska unija bh asocijacija (AUBHA) poziva državljane Bosne i Hercegovine da uzmu učešće na navedenim manifestacijama i tako daju svoj doprinos u obilježavanju sjećanja na 1. mart 1992.

 

Statistika

Articles View Hits
897673

Broj posjetilaca

Ove sedmice489
Ovog mjeseca23364

Trenutni broj posjetilaca

8
Online