Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

U nedjelju 2. februara 2014. održana je godišnja skupština Bosansko-Hercegovačke Muslimanske Zajednice Južne Australije (BHMZ).

Na dnevnom redu su razmatrani izvještaji o radu u proteklom periodu, počevši od dosadašnjeg predsjednika, zatim sekretara, blagajnika, ekonona i nadzorne komisije.

Nakon korektne diskusije izabran je novi Upravni Odbor koji će voditi zajednicu u 2014. godini. Za novog predsjednika izabran je Almir Alispahić, potpredsjednik je Aldin Jusufović a sekretar Zahid Dizdarević. Blagajnik je ostao Ajdin Plovak Mulabecirović i ekonom je Sabahudin Saba Mujić.

Ostali članovi uprave su : Alen Žužić Pota, Ajdin Mehmedović, Ešefa Bejtić, Šerif Konjević i Larisa Kaljić.

Za Savjetodavno vijeće su izabrani Vedad Bećirović, Edo Ljubljanac i Nihad.

Disciplinsku komisiju čine Asim Jasić, Mersudin Jašarević i Meho Omanović, a članovi kontrolne komisije su Sejfudin Bekrić i Muhamed Čelik.

Odbor se zahvaljuje svima na učešću radu i pomoći oko biranja nove uprave. Ovim putem pozivamo članove i simpatizere da podrže novi odbor i pomognu BH zajednicu.

Doprinos zajednici ne odnosi se iskljucivo na materijalnu podrsku. Samim fizičkim prisustvom na organizovanim manifestacijama u našim prostorijama ćete mnogo doprinjeti i steći nove prijatelje.

Dovodjenjem svoje djece u Bosansku školu i druženje sa drugim mališanima u prostorijama naše zajednice je veliki doprinos, ne samo zajednici, nego i očuvanju naših vrijednosti za buduće generacije.


Dovodjenjem djece kao i svojim učešćem u nogometnom klubu BH United i pojavom na njihovim utakmicama ili treninzima takodjer dajete veliki doprinos i stvarate pozitivan uzor za mlade.

Organizovanjem novih sekcija u okviru BHMZ ćemo zbližiti našu djecu, kao i starije i mladje generacije.
Ovi putem pozivamo i sve one koji nisu do sada bili aktivni, ili su se na neki način udaljili od zajednice i komuniciranja sa svojim narodom, da se uključe i svojim radom i idejama pomognu kako bi nam sutra svima bilo bolje i lakše u ovoj zemlji koja je daleko od naših rodnih pragova.

 

Mogućnosti su zaista ogromne jer objekat BHMZ pripada svima nama a ne pojedincima. Zajedničkim naporom i efikasnijim radom možemo obezbijediti bolje uslove i podržati naše gradjane, kako ovdje u Adelaidu, tako i u samoj Bosni i Hercegovini.

http://bhmzsa.com.au/Home.php

Pripremio Almir Alispahić

 

 

Statistika

Articles View Hits
900422

Broj posjetilaca

Ove sedmice7576
Ovog mjeseca30451

Trenutni broj posjetilaca

8
Online