Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

RamizMuminovicPiše Ramiz Muminović

Dana 16.  januara 2014. godine Vaš komentator Mimo Šahinpašić je u prilogu Vox populi iznio niz laži i gluposti pa od njega i Vas izričito tražim da se javno izvine BH dijaspori Melburna.(video link http://www.youtube.com/watch?v=ERGu-muxkw4&feature=share)

Neću ulaziti u očitu averziju komentatora prema familji Arnaut, to je njegova lična i privatna stvar, ali je indirektno uvrijedio cijelu BH dijasporu Melburna riječima da se Damir i njegov otac dovijali i potucali po Melburnu i samo zahvaljujući prijateljima smjestili kod neke srpske familije u Melburnu.


Istina je da je Damir bio smješten kod izvjesne familije Jovanović, kojima velika hvala na toj gostoprimljivosti, ali kako se to desilo postoji druga priča i istina. Naime, Damir se ranije upoznao sa sinom g. Jovanovića, koji je takođe teniser i sa kojima je postao veliki prijatelj. Na njegovu molbu Damir je sa ocem bio njihov gost (ovo sam saznao lično od g. Nerfida, Damirovog oca). Međutim, da se Damir obratio bilo kome u Melburnu za pomoć, siguran sam da ne bilo Bosanca i Hercegovca koji ga ne bi prihvatio, ugostio i stavio mu se na uslugu, isto kao što je lani učinila jedna bošnjačka porodica iz Sarajeva.

Siguran sam takođe da se Damir obratio ambasadoru NJ.E. Damiru Arnautu, iako mu to nije u opisu njegovog posla, da bi on preko naših klubova i zajednica iz Melburna obezbijedio Džumhuru smještaj kod nekoga od nas. Dakle komentar Mime Šahinpašića imao je očito senzacionalističke ciljeve, bez ulaženja u pravu istinu, što uostalom radi jedan veliki broj BH novinara, kako bi se dodvorio gledaocima, odnosno čitaocima.

Damir je imao nesebičnu podršku i pomoć svih nas koji smo pet njegovih nastupa pratili na temperaturi od minimalno 45C. Ja lično sam sa Damirom i njegovim ocem bio pred svaki i poslije svakog meča i nudio pomoć u bilo čemu. Oba su mi rekli da imaju divan smještaj kod porodice g. Jovanovića, i ako bilo šta zatreba reći će mi. Damir je i prošle i ove godine bio gost sa velikom minutažom na Bošnjačkom radio programu radia 3ZZZ Melburn. O tome kakvu je imao podršku prenijeli su svi svjetski mediji.

Dakle, konstatacija Vašeg komentatora o nekakvom potucanju i dovijanju po Melburnu je više nego uvreda za sve Bosance i Hercegovce Melburna i zahtijevam demant i izvinjenje Vas i Vašeg komentatora.

I još nešto. NJ.E. ambassador BiH u Canberi dr.Damir Arnaut ostavio je duboki trag kod nas i posjećivao je Melburn i klubove kada je god mogao. Njegov rad može ocijeniti samo Ministarstvo vanjskih poslova BiH i Predsjedništvo BiH, koje ga je delegiralo. Prema tome proizvoljne konstatcije Vašeg komentatora o Nj.E.Damiru su odraz njegove kulture (čitaj nekulture) i željom za senzacijom i kritizerstvom.

S poštovanjem

Ramiz Muminović,

Urednik i voditelj Bošnjačkog radio programa 3ZZZ Melburn.

Član Društva pisaca BiH No.0755

Statistika

Articles View Hits
897670

Broj posjetilaca

Ove sedmice482
Ovog mjeseca23357

Trenutni broj posjetilaca

8
Online